Waarom zou ik mijn studie moeten stoppen voor 1 februari

Een student kan zich in principe op ieder moment in het studiejaar uitschrijven voor de studie en zijn studiefinanciering stopzetten. De datum van 1 februari is alleen van belang voor studenten die in hun eerste jaar van studiefinanciering voor een Associate Degree of Bachelor zitten.

Als je in je eerste jaar je studiefinanciering uiterlijk per 1 februari stopzet, en de rest van dat studiejaar niet opnieuw aanvraagt, dan worden de aanvullende beurs en de kosten voor de OV-kaart omgezet in een gift. Het bedrag dat je leende, blijft staan als studieschuld.

Stop je ná 1 februari, dan zijn de maanden aanvullende beurs vanaf 1 februari een lening en blijven ook de kosten van de OV-kaart over alle maanden dat je die in je bezit had, staan als studieschuld. 

Deze regeling geldt ook voor studenten die in februari voor het eerst starten met een opleiding. Als je uiterlijk per 1 september in je eerste studiejaar je studiefinanciering stopzet, én dit tot 1 februari daaropvolgend niet opnieuw aanvraagt, dan worden de eerste maanden aanvullende beurs en OV-kaart omgezet in een gift.

Is jouw vraag hiermee beantwoord?

Verwante categorie├źn